Wednesday, June 25, 2014

Japan Part 3

Day 4

hotel budget yang convenient..breakfast murah..
 
Memang tak sabar nak tengok Mount Fuji..TAPI punyalah sejukk...salji melitupi kereta kami waktu suboh!

Lepas breakfast kami melalu fujiyoshida, kawasan berbukit untuk turun ke Lake Kawaguchiko dan Yamanaka...Sepanjang perjalanan gunung ganang ,macam karpet bewarna oren, merah dan hijau...Subhanallah..sungguh indah Autumn di Jepun

 
 
 jalan ni melalui satu view point mount Fuji yang sangat strategic..subhanallah..kami sangat bertuahh!!!
 


 

 


 

 

 
 



Kemudian turun ke LAke Kawaguchiko..ada pasar pagi jual bunga dan makanan.kami lunch disitu dengan sotong bakar, jagung bakar dan ikan bakar..oh berselera sekali.cuaca sejuk di sinari matahari dibawah pohon maple...subhanallah


Bazaar makanan

 

Tasik Kawaguchiko

 Mout Fuji yang indah subhanallah


Pohon maple memerah
 





 
 


Kereta mazda comel yang kami sewa

kemudian kami meneruskan perjalanan meronda ke Lake Yamanaka, kawasan sekitar beberapa tasik tapi tak sempat nak naik cruise...dah petang..
another angle of mount fuji


Kami pun memulakan perjalanan ke Tokyo..ikut jalan lain, naik bukit pula..tiba2 sampai dekat view point yang satu lagi ni..ramai photographer dengan kamera yang panjang2 tengah tunggu sunset ber"view"kan Mount Fuji dan Lake Yamanaka..alhamdulillah saya dah grab chicken curry dan nasi 3 set masa jumpa kedai halal di tasik tadi..so kami solat jamak qasar asar/zohor, dinner, solat jamak qasar maghrib/isyak sekali lagi  di atas kawasan bukit tu sambil memerhati sunset..

 Lake Yamanaka ni berbentuk ikan paus





ada kumpulan makcik pakcik yang gagah baru turun dari jungle trekking
 dan buat warming down..respect!



subhanallah..maha indah ciptaanMu ya allah
 
 


 
 






No comments: