Wednesday, June 25, 2014

Japan Part Four

Day 5

Its a Tokyo Sightseeing Day! Firstly I have planned to take the children to the Kamogawa SeaWorld because I've read about how interesting the place is! but then..sebab semalam tu jem sikit di highway sebelum exit Yokohama dan Nagoya, mungkin masa tu maghrib orang balik kerja kot...jem macam kat kl..so we had a late checked in  at the Asakusa Hotel, so I let the children sleep until 8.30 in the morning..
Kamogawa SeaWorld is quite a distance from Asakusa..dia dekat area Chiba, and it will take 2 hours to reach there..plan changing, so we go to EPSON Aqua Station in Shinagawa which is smaller than kamogawa but still  got the dolphin show!plus sea lion  and  penguin show and the fish feeding.. but not the killer whale show uwhaaa..( next trip insyaallah or maybe in Gold Coast, Aussie...**wink2**).

One specialthing about the fish feeding here is ikan yang diberi kepada shark and the stingrays is ikan hidup yang nyawa2 ikan..so ada adegan mengeletek dan cubaan lari dan attacking prayers wow...
menjerit2lah anak2 dan orang2 yang melihat hehehe..

Sealion show menarik dan kelakar..




the dolphins show was ausome!! I tell you..dalam air yang sejuk tu all the dolphins' trainer did an extremely amazing job , dive, swim and jump with the dolphins..masya allah.

the cute things are the small dolphins even can sing and dance according to the trainers movements and musics..aaahh sweet!








we really had a good time there..
 

jumpa kawan baru!
 
 

 
 

 
One thing to be aware of if you want to go to Epson Shinagawa is that, the building ( cannex tower) is attached to a hotel so, pleas don't enter the main parking entrance which will lead to the rooftop sharing parking with the hotel guests...it is costly!! I dah terkena..mmm boleh tahan jugak regenya uwhaaa...so just park out side tepi2 jalan belakang sana..afdhal hehe..

Jom Sightseeing Bandar Tokyo!


Selepas itu, kami ke Tokyo Tower , ada Meiji Shrine, Tokyo Skytree, Tokyo Bay dan sebelah malam kami ke Bandar Elektronic Akhibara..Plan asal nak cari Nippori Street sebab nak beli kain sutera Jepun di kedai bernama Tomato malangnya no telefon kedai tomato tak dapat2.yang dapat semua salah, GPS tak boleh baca so melepaslah mama nak shopping kain. Rezki Ammar rupanya hendak sangat beli earphone canggih dekat Jepun, dapatlah dekat akhibara..boleh lipat lagikk fuhh..tak mahal pun Alhamdulillah..
 Tokyo Skytree
Assakusa Senso Ji


 

 bazaar di Assasuka Senso Ji
 
a must go!
 
 boat untuk river cruise..Jet li  berlakon kat boat ini dalam satu movie..
 
 
 



 



 
 

 
 

 

 

 strong man


 tokyo bay
 
clean toilets hihi
Tokyo Tower
 


Dinner di area Asakusa  makan ikan salmon bakar dan miso sup..
 



lepas tu ronda Asakusa Market Senso Ji  selepas parking berdekatan train st.  asakusa.. Beratus deretan kedai dan sebahagiannay dah tutup...jumpa makcik2 Jepun yang boleh berbahasa Inggeris..seronok berborak dengan mereka..Beli pelbagai jenis souvenirs termasuk beg kain lukisan tangan for my husband officemates.




kedai yang tutup..cantik gambar2 kat pintu dia.
 


hasil pancingan!


No comments: