Wednesday, June 25, 2014

Japan Last Day

Day 6

Its a last day in Tokyo..At 11 a.m we have to leave Tokyo for Osaka again. Our flight is at 11 o'clock at night but we don't want to be stuck in the highway (just a precaution) because it was Saturday.. So the day begins with visiting again the Asasuka Bazaar in Senso Ji, so I grab few things like kerepek bepang bewarna hijau(seaweed), brown and white..saja bagi officemate rasa makanan Jepun. Souvenirs lagi..dan lagi..
 
Assasuka Bazaar


kuatnya orang Jepun neh..


When we stopped at the 7 Eleven for the Takoyaki (sotong balls), Ammar was so lucky, he has been chosen to pick a lucky draw and  wow he won a bike! oh no!! how to bring back? so he take again the ticket and won a concert ticket!! ahhahahahaa again No!! Lastly for the last choice,  he only got a pack of ikan masin jepun haahaahaaa...kesian ammar..marah dia kat mama!! yelah..how do you expect to bring back a bike and we only paid for 40kgs baggage..dengan bonet kereta comel yang penuh beg..mana nak letak? kuikuikui...

Kemudian kami singgah bergambar di beberapa tempat dan terus masuk highway ke Osaka...layan beberapa gambar jap..
 merajuk nak apa ntah...

 replika basikal..unik
 ikan bakar..unik cara membakar
lari tak nak balik hahaaha



Tiba-tiba sahaja kelihatan banyak kereta panjang, MPV dll..masa di RnR baru kami nampak orang Jepun travel dengan family di hujung minggu, balik kampung or bawak anak2 dayout..sebelum2 ni hanya menaiki tren je kot..tu yang tak banyak kereta hari kerja...

Tiba di airport serahan kereta di Narita Car Rent semula then we proceed for the bag drop counter..Demikianlah perjalanan yang menyeronokkan untuk tahun 2013



Bubye Tokyo..till we come again insya allah


No comments: