Sunday, February 14, 2016

Padang Trip Part 3

Day 4:
 
 

Hari keempat kami check out kerana tour hari ini di luar Bukit Tinggi dan terus ke Padang...Destinasi pertama ialah  perjalanan ke Ngarai Sianok..Di tengah Bandar Bukit Tinggi, kami berhenti ke klinik kerana salah seorang ahli rombongan kami ditimpa demam...3 jam jugak bersantai dalam bas..sian ke keril, tidur aje dia lepas makan ubat..


 
travel buddies
 
Berbalik kepada Ngarai sianok..ianya ialah lembah curam sedalam 100m seluas 15 km di Bukit Tinggi yang menjadi tumpuan pada Zaman Jepun. Lembah ni di jadikan kubu strategik oleh tentera Jepun sebagai perisai menentang musuh..ala-ala A Famosa di Melaka laa.. Di bawah bukit ni di korek kubu pertahanan tentera jepun sebagaimana di Vietnam. Sangat luas...berbilik2 untuk berek tenteras, dapur tentera, bilik senjata, bilik mesyuarat dan yang paling takut, penjara dan tempat siksaan eeeerrkk..seram gak..
Mula-mula takut nak masuk lubang jepun tu, ingatkan kena menunduk macam cuchi tunnel di Vietnam, tapi rupa-rupanya luas dan boleh berjalan macam biasa..


 
 
entrance..

 




 turun 40 anak tangga
ruang armor

 ibu keril
 
 bilik seksaan


yess we did it! orang demam pun gagah!
Lepas selesai di ngarai sianok kami ke Sungai Landia..untuk merasa minum teh halia dan melihat produk2 kulit..cantik jugak pemandangannya..Dalam perjalanan singgah ke Anis Bordir..hihi sempat lagi merembat tudung bawal dan kain pasang... 







 sutera tu
 

 lunch di sini..menu padang
 

 








 



 




  
 merenung kebesaran ALLAH
 



 
 
 Lepas tu kami ke Puncak Lawang...melihat Danau Maninjau dari atas puncak lawang..

 
 Danau Maninjau..



 
  
Dalam perjalanan ke Padang, singgah di kedai Labu, haritu Jagung..kali ni labu..kreatif orang Indonesia neh.. Segala macam produk daripada labu ada baik krepek,,labu salai dll, kami merasa aiskrim labu..mmm.. yummy jugak
 
 





Berakhirlah di Buki Tinggi, kami bergerak ke Padang pula. Malam sampai di Padang kami dinner Ikan Bakar di Restoran waterfront..wow...sedap banget perut pun lapaq, apalagi..makan tak ingatt!
 



Lepas makan, check in hotel dan kami hanya membawa barang yang diperlukan malam itu sahaja kerana esok, pagi-pagi dah kena bangun untuk ke airport..
 
  

 
highlights in padang




Sekianlah trip Padang geng pejabat untuk kali ini..Alhamdulillah selamat sampai di KLIA2..

happy faces!



1 comment:

Ibu Anita said...

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya Ibu Anita Tki Malaysia, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu.saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang bapak tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Sudah banyak para normal yg kami mintai angka togel dan uang gaib cuma Ki Witjaksno yg berhasil alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi Ki Witjaksno:0852_2223_1459. ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya KLIK-> BOCORAN TOTO 2D 3D 4D 5D 6D