Tuesday, December 15, 2015

Haatyai Thailand Last Day




Last Day

Hari terakhir di Thailand merupakan hari yang ditunggu-tunggu juga oleh anak-anak..Hari ni ialah hari shopping dan masuk ice dome. So kami bersarapan di kedai pattani yang baik hati..makan nasi kerabu dan roti canai.pergh..baru tinggalkan Malaysia empat hari dah rasa rindu pulak ekekekeke
order2..
 Kemudian kami ke Grand bazaar, satu-satunya market yang buka waktu pagi pada hari ahad. kalau belah malam banyak market lain.
 
 
pekena pulut mangga
 
minum kelapa dara bakar
 
 
lalu train station haatyai. Kalau naik train dari kajang, sampai di sini.
 
tut tut yang berderet2
 
Ice dome hatyai terletak dalam Hatyai Municipal Park yang mengandungi beberapa taman botani, taman bunga, ice dome, pentas pertunjukan silap mata dan taman permainan kanak-kanak. Ada surau, food court halal food dan ada ayam percik lagi..oh aromanya menusuk hidung.
 
 
 
 
نتيجة بحث الصور عن ‪ice dome hat yai‬‏
ihsan dr internet sebab ketar sejuk, pakai gloves nak snap pictures


tengok silap mata di pentas luar ice dome
 
 
 
masuk floria 




Selepas makan dan solat zohor asar, kami bertolak balik dan sampai di boarder padang besar 40 minit selepas itu..dekat aje rupanya padang besar dari haat yai.. Boleh ulang lagi datang ke haat yai sebab tak sempat masuk 3D museum dan naik cable car ke bukit tinggi hat yaai Insya allah di lain tahun..Bubbye Thailand!


 
Welcome home!!


1 comment:

Ibu Anita said...

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya Ibu Anita Tki Malaysia, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu.saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang bapak tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Sudah banyak para normal yg kami mintai angka togel dan uang gaib cuma Ki Witjaksno yg berhasil alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi Ki Witjaksno:0852_2223_1459. ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya KLIK-> BOCORAN TOTO 2D 3D 4D 5D 6D