Thursday, November 12, 2015

Seoul Day 3

Hari ini adalah yang paling ditunggu-tunggu..Nami Island! Sebelum bertolak ke pulau kami lunch dulu di restoran korea yang cute hidangan2nya..ingatkan tak kenyang..tapi alhamdulillah..burpp..taraaa..




 bfor..
aftr..
 
naik feri untuk ke Nami Island
 


 
 
 
 

 
finally we did it!
 
 

 sensored
 


 

 
tulisan pelbagai bahasa..BM ada tu!

Arts di kiri kanan jalan






souvenir shop




 

 
kalau yang tengok cerita winter sonata taulah apa kisah dengan dua snowman kecik ni..


 
 
ada kolam utk kanak2 di tengah-tengah
 

masya allah memang cantik pemandangan di semua spot di nami island
 
gingko trees

 

 
 
kisah dalam winter sonata mereka kena denda..tulaa penyapu daunnye hihi
 
 
ada burung kasawari dan train untuk round
 
 
Nami island sangatlah luas,kalau yang sakit kaki sebenarnya boleh ambik buggy..tapi si jenny tu tak bagitahu awal, so tak semua ahli rombongan kami sanggup menapak sampai ke hujung tasek tempat berkelah dalam cerita winter sonata tu..Ada pentas tu..
 
 
muka besi..
 
pentas
 


sakura pink
sakura putih
 



 

basikal dalam winter sonata termasuk peringatan untuk salah seorang actor yang dah pergi..

haa..my eonnie's favourite

 
 tasek di hujung nami island
 
 

my eonnie!
 
chalet perkemahan

lunch kami di Marrakesh Restoran, asalnya restoran Malaysia, diambil alih oleh moroccan
 
makanan arab morocco, best!
tu anak tuan kedai..dari maghrib! 
 
 Sebelah petang, kami ronda Dongdaemon market..wow..bentuknya macam aerospace..interior dalamnya sangat wow..bertingkat2 ke basement..boleh sesat..kedai2 pon harganya ada yang mahal tapi ada yang murah..contohnya baju2 tebal murah dlm rm60-70 ringgit boleh dapat sebab out of season..

dari luar


 tak sangka ni shopping mall
 
entrance
 
 dalam
 
berjalan-jalan ikut dalam dongdaemun tak sedar rupa-rupanya kami telah melintas jalan ke seberang, keluar-keluar di depan shopping mall lain..
kemudian kami ronda-ronda night market area berdekatan hinggalah kaki dah tak larat nak kayuh kiki, minum air pisang susu, jus delima dan yang bestt ais krim korea yang melengkuk2 tu
 

makan ice cream dulu!


rasa jus delima
 

 


No comments:

The Wedding of Ammar~Eka

16 November 2017 Solat Hajat di Surau Dwiputra diadakan selepas solat maghrib diimamkan oleh suami. Alhamdulillah kehadiran seperti jemput...