Wednesday, November 28, 2012

Perth part 6

Day 5
Sampailah ke hari yang ditunggu-tunggu..memang dari malaysia lagi saya dah plan nak ke tempat ini..


 
Berjumpa dengan si cutie pie ini..
Comelkan..kaler biru tua..digelar juga little blue penguins..melihat si cutie ni di laut dan dalam discovery centre..dalam centre ni, ada la show penguins feeding..lahai cutenya penguin ni menyelam kejar ikan2 yang dibaling oleh caretaker di situ..ralit dengar cerita tentang penguin2 ni..

.
Saya dan amer menaiki boat untuk ke Penguin Island
Cara satu lagi ialah dengan berjalan kaki sahaja..sebab ada beting pasir,  air pun setakat pinggang je time air pasang..so ramailah bujang2 adventurers and explorers yang memilih jalan kaki untuk ke situ. Dalam 20 minit kot..dekat je..Kami relax2 kat jetty sementara tunggu ammar dan baba..macam2 spesis burung ada kat situ, yang tengah relax mengeram pun banyak..termasuk sea lions, dolphin datang sekali sekala dan gua2 yang cantik, masya Allah
 
 
mengelilingi penguin island tengok sealions, ducks n birds
 
ada field trips budak2 sekolah aussie
 
yess..Alhamdulillah we did it!
 

 
Acara wajib, mandi manda dan main pasir..

Petang:
Ronda2 bandar Rockingham, lunch kat restoran kebab..mahal sangat 24AUD(RM75) sepinggan..kalau di Wellington St. hanya 10 AUD(rm30)..tiga pinggan wajib hehe..tapi sedap banget..Buah apricot pun mama rembat..tak kiralah berapa rm pun..yang penting its on the season, fresh and sweet.

Malam:
Ronda Harbour Town dan ke Wilson Street untuk beli souvenirs sebab esok kul 4 pagi dah kena ke airport..bubbye Perth!!


                                                             apartment we stayed in


5 comments:

♥xaturen♥ said...

Beruntunglah... dapat lihat tempat-tempat orang yang menarik,.

mama_sal said...

awak pun akan sampai masanya merantau ke negara orang juga xaturen..isnyaallah

Kak Mahh said...

wow ....bestnya

mama_sal said...

kak mahh,
kita memang ada tabung jenjalan untuk holiday ujung tahun hehe

traveller said...

Salam.nak share with u guys.i br blk dr perth.stayed in mahira holiday hmes n car rental.rumah memang best siap dgn wifi free.modern fully furnished.near city perth.max 11 org.memang harga berbaloi.servis thumb up. Owner Hj shariff.anak dia ada disini.boleh contact 0123360098 cik siti. Diaorg buat fullboard pakej juga siap 3x halal meal a day.