Wednesday, November 28, 2012

Perth part 5

Day 4

Pagi:
Bergerak ke Fremantle sejauh 45 km dari Perth mengimbau kenangan semasa duduk di Jeddah, Arab Saudi..Fremantle adalah bandar di tepi laut yang sangat cantik, tempat kapal besar dan boat nelayan berlabuh dan ikan, ketam, sotong dan semua seafood menjadi menu utama samada di bbq, deep fried atau disteam bersama chips atau nasi..Kalau di Jeddah dulu saya sangat suka ke pasar, ikan pelbagai warna dan banyak yang besar2..subhanallah. Di Fremantle kami makan di Kailis Restoran dan memilih untuk makan Fish n Chips  dan Kupang..Ketamnya besar sangat, ketam batu!
 
 

 cicerello's antara yang famous juga



Kaili's Fish n Chips
 
 
 
 


sail and lunch
 
 
Sebelum makan dan ronda2 Fremantle, kami masuk penjara dulu!! Ini penjaranya.....
 
Macam dalam cerita omputih
 
 
 



let's break this prison!

 

 
Uncle John. 22 tahun menjadi warden penjara Fremantle


Mula2 nak ambil adventure package utk  tour penjara ni, sebab nampak menarik, boleh naik kayak tapi mereka tak izinkan sebab amer kecil, kena crawling trough tunnel!! tu la pasal tak lepas..ala-ala prison break la hehe

Petang:
 
Balik ke Wellington Street dan meronda sekitar Swan River..masya Allah cantiknya..

Ini adalah Bell Tower ala2 Big Ben di London..Berdentang denting setiap jam..Kuat sangat...

 
 
 

sunset di swan river
 
 
malam kami mencari souvenirs di area Wilson street dan ronda area striling garden
dinner malam ini makan kebab di restoran arab berdekatan stirling garden

No comments: