Friday, May 29, 2009

ibu oh ibu..

malam ni sampai seru nak updet blog...dah bersawang rumah ku ni tak berpenghuni..

mulakan dengan kegembiraan hati saya dengan kehadiran ibu ke sini...setelah 5 thn lebih permukiman di jeddah..nilah baru ibu saya sampai ke mari..hasrat yang telah lama terbantut setelah kematian bapa tercinta..terima kasih mak kerana datang ke sini!
mak saya ni ada slip disk..so tak kuat hendak berdiri lama, tetapi disebabkan anak buahnya nak datang interview universiti madinah bolehlah mak saya menumpang datang ke sini..tapi rupa2nya anak buahnya yang menumpang dier. apa ke tidaknya..semua urusan mak jadi senang sebab amik wheelchair dari klia sampai keluar dari airport jeddah..masa nak turun tangga kapalterbang di jeddah pakai hidrolic ...x yah turun tangga..huh merasalah si haikal turun ikut hidrolic machine tue hehee..
di airport jeddah tak payah melalui skrin influenza h1n1 ttu, straight je amik barang dan keluar tak sampai sejam..alhamdulillah allah permudahkan urusan mak..


bawak aamer n mak round2 keliling compound rumah petang2

bawak mak g ke mekah buat umrah

di luar masjidil haram

inilah haikal, anak sedara mak, pelajar darul quran

kehadiran mak menjadikan hidup saya dan anak2 ceria...riuh sikit rumah kami seminggu dua ni..masak pon apalagi..yum yum air tangan mak yang dah lama kurindui..tapi saya masak jugak untuk mak hehe..lalu nampaknya dier makan berubah2 angin.
buat ibu..kehadiranmu ke sini merupakan hadiah yang amat berharga untukku..kasihmu tak terbalas wahai ibu..

4 comments:

kakpah said...

assalamualaikum. welcome back. lama betul cuti ek.
Kaabah tu melambai-lambai. InsyaAllah hujung tahun kpah akan ke sana. Dapat jemputan mengerjakan haji.

eita_tks said...

slamat berblogging kembali sis....waa...best ler mak ada sini...senyum sampai ke tinga...hehehe..:)

mama_sal said...

tenkiu2 k pah n ieta 4 the support..
k pah~ kalau saya ada sini lg boleh kita ketemu di rumah allah ok.

mama_sal said...
This comment has been removed by the author.