Sunday, May 5, 2013

Ho Chi Minh Day 3

Its a full shopping day!!

Taraa..kat belakang tu ialah pasar benh thanh ( x ingat dah ejaannya. yang ingat ben 10 hehe.. ).
dari wing yang berdekatan dengan hotel kami ia bermula dengan pasar basah, kedai2 makan ( ucuk sikit hehe) pastu jualan kopi, udang kering barang dapur, baru bermula deretan hiasan deco lacquer ini..


 pastu bermulalah kasut, kain2 cotton, baju2 bermanik wahh...kelabu mata dah...
taraa..hasil pancingan di benh thanh
baju kurung cotton polos rm60 dan berbunga rm50 je..fully beaded!! pergh..

baju kurung sutera.. lembut sangat..  rm60




               baju kurung chiffon rm 80




 kain pasang sutera dari korea 2m je..nak buat blouse..rm 20         kain pasang sutera dari italy pun ada..very soft..rm 40    

 wallet levis fake rm7..bolehlah..


 
 cotton rm 25 je sepasang..satin cotton yang lembut tau!


 

ini kain pasang chiffon..rm 40

Bila duit dah habis..kami pon mencari bank..taraaa!



ada maybank kat ho chi minh ni...bestnye!

on the other hands, a few friend of mine chose to go to the Cu Chi Tunnels for sight seeing on their own.they just sign up with the hotel package..its only usd15..

 u can go to this website to check it out:  
http://en.wikipedia.org/wiki/C%e1%bb%a7_Chi_tunnels





2 comments:

nurleeta said...

salam... wah ..u jumpa maybank atm ek !,, kat area mana ya ?

mama_sal said...

nama areanya tak ingatlah..yang ingat lepas saigon square ke depan lagi till u see maybank billboard besar!