Monday, November 21, 2016

condo renovation

for reno I contacted a teacher in SMK Pendidikan Khas di Sh Alam yang ajar pembuatan perabot kepada murid masalah pendengaran..well, murah jugak and its worth the money..


 Aktiviti mengecat membuatkan mereka teruja!!
 dinding bilik adik

 kaler pilihan ammar!


 ready for installation
bilik adik..before
 adik pilih double decker bed
 

 after
 
 
 bilik abang..before
 
 


 after
 

 abang pilih kaler hitam putih
code melamin: perry walnut
abaikan model ekekeke
And for my room:
 
 

 master bed pun buat dgn cikgu tu

 
code melamin: venice
 tilam beli online, free bantal hehe
And for ruang di pintu masuk:
so called shoe rack a.k.a almari beg sekola/handbag/ wallet dll..
code melamin: veron
 
 cermin besar..
Untuk menampung baju kerja mama baba yang banyak tu we decided tu build this in our 4th room:
 
wardrobe dlm utility room
code melamin: white
 
And for our yard so called wet kitchen, I decided to build table top for cooking and segala periuk belanga rack underneath in the cabinets. Well, orang melayu mana boleh hidup tak makan sambal, kari dll..gulai atau rendang itik wajib masak termasuk our children's favourite ikan keli goreng..meletup2 time goreng wei..so..this is my cooking sanctuary:
 before
 

 Buat lower section dulu sebab nak jimat budget..Insya allah jika ada fuluss kita tambah cabinet gantung..
kasi cat merah sebab pintu 3G pilihan hatiku ialah merah...lalalalal..
 
And for the dry kitchen L shape melamin  plus few 3G doors:
before


 sinki ni my hubby punya taste..hanya untuk cuci tangan sahaja ok ekekeke

code melamin: canyon white
plus 3G red
 tall rack tu utk bottles and snacks


My wishlist..an island in my kitchen..kalau letak kerusi merah cantik tak??
code melamin: veron
 granite for  island..
my darling aka my banker
taraa..whole set of my wet n dry kitchen
 
Last sunday 20 nov 2016 dah buat cleaning..beberapa perkara lagi nak kena buat sebelum pindah! May Allah ease everything..11 dis 2016 insyaallah dah book lori with workers RM350..Murah Alhamdulillah!


No comments: