Thursday, September 3, 2009

Lailatul Qadr...Rindukah kita?

Kerinduan paling klimaks bagi seorang mukmin yang sering sujud dan mengharap keampunan Allah di malam-malam Ramadhan tidak lain dan tidak bukan ialah kerinduan beribadah di malam Lailatul Qadr..
Alangkah indahnya jika kemanisan beribadah kena pada malam yang akan turun malaikat dan berjalan kepada seluruh individu yang sedang beribadah secara berdiri, duduk, bersolat, berzikir serta memberi salam kepada mereka dan mengaminkan doa mereka..ALLah akan mengampunkan semua yang mengingatinya dan khusyuk memohon keampunannya pada malam barakah yang disamakan amalan satu malam seolah beribadah seribu bulan ini kecuali 4 golongan :
~ Peminum arak
~ Penderhaka kepada ibu bapa
~ Pemutus silaturrahiim
~ Individu yang sedang bermusuhan

Sesiapa yang terlepas malam ini bermakna dia terlepas peluang seumur hidup kerana belum tentu kita bertemu dengan Ramadhan yang akan datang...LAilatul Qadr adalah bukti yang Allah itu Maha Pengasih lagi Maha Penyayang kerana kita dianugerahkan pahala-pahala yang banyak seupaya dengannya kita akan masuk syurga..

Selamat Mencari Lailatul Qadr!!


Saat2 indah di depan baitullah..oh Rindunye..

2 comments:

kakpah said...

salam sal. Itulah yang kita cari.

Dah stat buat kueh raya? ataupun tunjuk2 je kat alamanda tu..

mama_sal said...

he3..tunjuk3 je la kat opis ni..ramai jurujual he2

The Wedding of Ammar~Eka

16 November 2017 Solat Hajat di Surau Dwiputra diadakan selepas solat maghrib diimamkan oleh suami. Alhamdulillah kehadiran seperti jemput...