Wednesday, November 23, 2016

ISTANBUL aku datang

Esok malam rombongan mak kiah aka me and my officemates are going to Turkeyy..Yeayy!
Moga Allah selamatkan perjalanan kami pergi dan balik...

Dengarnya its snowing in Cappadocia..so its gonna be so cold..we might need this




will update uols after I come back!! Pray for our safe trip!

MOVING OUT

 
Rumah kitaorang dah dipenuhi dengan kotak-kotak..bukan mudah untuk pindah sebenarnya..tapi nov and dis is the perfect month to make our move before a new jan starts ..Dah berbulan kerja dan out station sana sini..sejak pertengahan nov ni tiada lagi out station for me and its the time!

basuh bersih dulu baru pack..hanya yang terpilih aje goes into the boxes..

Alhamdulillah kotak-kotak balik Saudi masih banyak dan masih elok walaupun dah 8 tahun berlalu..memang high quality kotak packer rainbow tu..Nampaknya my crystals in the display cabinets,toy adik, pinggan mangkuk kat dapur dan bilik bawah dah clear, dapur hanya peti ais aje..tapi dapur kami still beroperasi lagi tapi dengan pinggan mangkuk yang minima..May allah ease everything!

Monday, November 21, 2016

condo renovation

for reno I contacted a teacher in SMK Pendidikan Khas di Sh Alam yang ajar pembuatan perabot kepada murid masalah pendengaran..well, murah jugak and its worth the money..


 Aktiviti mengecat membuatkan mereka teruja!!
 dinding bilik adik

 kaler pilihan ammar!


 ready for installation
bilik adik..before
 adik pilih double decker bed
 

 after
 
 
 bilik abang..before
 
 


 after
 

 abang pilih kaler hitam putih
code melamin: perry walnut
abaikan model ekekeke
And for my room:
 
 

 master bed pun buat dgn cikgu tu

 
code melamin: venice
 tilam beli online, free bantal hehe
And for ruang di pintu masuk:
so called shoe rack a.k.a almari beg sekola/handbag/ wallet dll..
code melamin: veron
 
 cermin besar..
Untuk menampung baju kerja mama baba yang banyak tu we decided tu build this in our 4th room:
 
wardrobe dlm utility room
code melamin: white
 
And for our yard so called wet kitchen, I decided to build table top for cooking and segala periuk belanga rack underneath in the cabinets. Well, orang melayu mana boleh hidup tak makan sambal, kari dll..gulai atau rendang itik wajib masak termasuk our children's favourite ikan keli goreng..meletup2 time goreng wei..so..this is my cooking sanctuary:
 before
 

 Buat lower section dulu sebab nak jimat budget..Insya allah jika ada fuluss kita tambah cabinet gantung..
kasi cat merah sebab pintu 3G pilihan hatiku ialah merah...lalalalal..
 
And for the dry kitchen L shape melamin  plus few 3G doors:
before


 sinki ni my hubby punya taste..hanya untuk cuci tangan sahaja ok ekekeke

code melamin: canyon white
plus 3G red
 tall rack tu utk bottles and snacks


My wishlist..an island in my kitchen..kalau letak kerusi merah cantik tak??
code melamin: veron
 granite for  island..
my darling aka my banker
taraa..whole set of my wet n dry kitchen
 
Last sunday 20 nov 2016 dah buat cleaning..beberapa perkara lagi nak kena buat sebelum pindah! May Allah ease everything..11 dis 2016 insyaallah dah book lori with workers RM350..Murah Alhamdulillah!


2016 highlights

Lama bersawang blog ni....
Hari ni dah free sebab dah banyak achive all my checklist and workloads throughout year 2016...
Tahun ni menyaksikan banyak perkara penting actually..

1) Ammar masuk Lim Kok Wing..
Tak pernah terlintas nak masukkan Ammar ke LKW..serius..The plan was Politeknik Perlis untuk ambik course Grafik Design..Tapi suddenly seminggu sebelum daftar dalam bulan Jun, Ammar dapat interview untuk sponsorship masuk ke LKW..bidang Grafik and Animations..and Alhamdulillah..Berjaya!! Tahniah Ammar..Belajar rajin2

 



 
2nd semester dah nak berakhir..moga Ammar success dalam final exam minggu ni..all the best darling!!

2) Holiday di  pulau perhentian
Hari yang di nanti-nanti telah tiba bila semua family berkumpul dan its holiday!!yeayy!!

 

holiday would never been perfect without decent dines..yummy!





 


si squirrel favourite adik
 
 
3) Tok Aman Bali, Kelantan
 
One of the weekends yang mama free dan boleh ikut baba kerja ke Kelantan..well this hotel is our favourite when we have to stay in besut coz its nearer to his workplace..
these are the activities we did together in sunday morning after a hectic weeks of workloads in KL..what a stressreleiver..
masya Allah..nice sunrise!
we did it!
4) Jual Rumah
 
so, this house is on sale guys..this is so called investment and we are moving into a small condo house only hukhukhuk.. 
 
5) Dapat kunci!!
Just 2 weeks before raya we got the condo's key..Tara..
 

infinity pool
dekat dengan bulatan presint 15, Alhamdulillah we managed to grab this CSRU unit in A2 block..Maka bermulalah angan2 mat jenin mama nak buat itu ini..moga allah permudahkan!
 








The Wedding of Ammar~Eka

16 November 2017 Solat Hajat di Surau Dwiputra diadakan selepas solat maghrib diimamkan oleh suami. Alhamdulillah kehadiran seperti jemput...