Friday, December 2, 2011

holiday @ beijing part 2



terlupa nak menyatakan credit kepada anas travel kerana berjaya merealisasikan impian kami sekeluarga menjejakkan kaki ke great wall of china dalam pakej yang begitu murah dan menarik..makanan pun halal alhamdulillah..

Restoran Islam..

taklah macam holiday kami ke hong kong dan guangzhou dahulu, terpaksa membawa ricecooker kecil untuk memasak nasi goreng dan segala macam bekalan makanan ( satu luggage hehehe..)

Antara tempat menarik yang telah kami lawati ialah olimpik park beijing..kan tahun 2008 beijing jadi tuan rumah sukan olimpik...yang paling wow sekali ialah stadium bola berbentuuk sarang burung "bird nest" dan Kolam renang "water cube" yang sangat2 cantik..amazingly at night i tell u!

bird nest at night..

bird nest di siang hari..normal je kan..



dataran olimpik di belakang nun..
sebenarnya kami bawa swimsuit, dalam tripadvisor ada orang yang kata seronok dapat mandi di watercube, airya suam, banyak permainan air macam waterworld katanya..tapi sayang sekali musim sejuk watercube di tutup se awal jam 8 mlm..melepas la budak2 ni nak swim

watercube di waktu malam...nice!!

2 comments:

Sony Andryas Suci said...

tempat yang menarik. kapan ya! saya bisa jalan-jalan kesana.
Terima kasih sudah berbagi foto tentang suasana disana. Thanks

agg coy said...

blog yang menarik....ikut baca artikel gan salam...