Saturday, November 14, 2015

Seoul Last Day

Nampaknya hari terakhir adalah hari shopping full swing. Firstly kami ke Kwangjo Market sebab saya nak beli sutera korea.puas hati dapat rembat 4 pasang sutera korea dan beberapa pasang cotton sebagai kenangan.
 
entrance kwang jang market
 

Korean silk
 
 

selipar ni berlubang kat bawah elok untuk toilet..tapi tak beli pon..
 
 
 
Laluan di kwangjang market sebelum sampai kedai sutera hahaa..


segala jenis kimchi pon ada 
 


atau di laluan keluar..smelly gaklaa
 


Kemudian ke namdaemon market untuk grab all the brooches yang diidam2kan oleh kami selama ini..Sebenarnya nandaemun ni macam area jalan TAR la, luas dan banyak building bertingkat2, so kena tanya orang building mana satu jual brooch..Alhamdulillah ada jugakla sikit2 bahasa korea punya ayat2 yang saya ingat, so bermanafaat la bila tanya kat ahjuma2 di situ..kikiki..
 
 
landmark sebelum nandaemun market..LV gitu
 
Wow sebanyak2nya brooch sampai rambang mata..
 


ada yang murah ada yang mahal..tapi memang shiningla batu-batunya sebab high quality product

grab gak sepasang sudu bertulis korea kiki

dah ada di kl jual potatoes cucuk macam ni
 
kemudian sampai ke malam kaki dihayun membeli segala yang diperlukan..uwhaa!
 

night market
 
Maka, berakhirlah trip korea kami untuk tahun 2015...anyeong!! Tahun 2016..istanbul aku datangg insya ALlah!!!

Seoul day 4

Hari ini dimulakan dengan naik ke Bukit Namsam  untuk ke Seoul Tower..Kalau tak larat mendaki kenalah jalan perlahan2 sambil enjoy the view.





 

 






on the way up the mountain penuh dengan tulip dan bunga pelbagai kaler kiri dan kanan

 




  love in seoul

 
 
 

 

view dari atas tower

view dar bawah sebelum naik bas


 
 
lunch kami so koreaaa

Slepas itu ada beberapa tempat kami kunjungi antaranya The Lotte Duty Free melalui Arena of stars..wow..berderet2 artis korea yang famous
 

laluan masuk
 
 





 branded item

 Kemudian kami ke kedai batu amethyst, ginseng merah yang famous dari korea dan kedai facial the charm charm. Di setiap kedai tu ada demo, menarik sebab dapat rasa pelbagai perkara baru produk korea

semi precious stones
 
 

produk ginseng ..mahal!

 
Lain-lain landmark yang menarik dalam seoul




dekat han river
 

Malam, kami ronda lagi area lain night marketnya..memborong segala mask untuk muka yang murah dan ada offer semurah rm 1.20 sahaja sekeping dari kedai face mask, skin food dll..Kalau di KL sekeping face mask berharga rm 16 ok!
Dinner kami di restoran Bollywood..ada filem lagi kikiki..lepas tu ronda-ronda night market area berdekatan.
 
Pekena aiskrim ni lagi!