Thursday, March 18, 2010

children dayout

cuti chinese new year yang lepas, kakak saya, kak yan pergi umrah, kerana nak set up bisness baru dia ANAS TRAVEL di senawang.ke mekah untuk bayar hotel2 di sana la, tanda jad, sign mou.selain umrah dia buat tour ke serata dunia.kakak saya ni memang la expert bab2 meniaga, dulu sejak 20 tahun yang lalu dialah yang memajukan **** travel hingga msyhur sekarang, dah sampai masanya kak yan quit dan buat bisness sendiri.so, sepanjang seminggu cuti tu, saya kenalah menjaga anak2nya, tu yang bawak budak2 ke pantai kuala linggi..tempat yang 6 tahun tidak saya kunjungi...masyaallah...masih indah dan bersih terpelihara lagi kawasan chalet kat situ, pasir pantainya lembut,kawasannya redup, chalet pun murah..kira berbaloi la nak bawak anak2.bayangkan berkayak hanya rm15 sejam!! jauh beza ngan kat jeddah!

nurul, ammar n syaza ( anak abang)

naufal, ammar n nurul

'aamer dah keletihan...sakan main air!

si naufal n nurul anak k yan..seronok benar la budak2 main pasir n air..

sanah helwah ya 'aamer





ni lah 'aamer..genap setahun dah umur 'aamer disember lepas (sorry lambat upload hehe..)moga menjadi anak yang soleh dan mujahid fi sabilillah..ameen.

leni 'aamer dh pandai bercakap, patah2 mudah yang dia aje yang faham hehehe, akan menari bila bunyi muzik( x tau saper ajar), akan gigit orang time2 gatal gusi, gigi pon dah penuh atas bawah, sangat suka swimmingtime kat kejiranan persint 11 dan jogging2 kat jogging trek atas bukit...masyaallah..sanah helwah darling..

kursus excel advance


suasana dalam kelas...best..

dah grad dah..pasni pandai la guna excel dgn advancenya hehehe

seronok pulak tup2 kena attend kursus komputer setelah lama berzaman tak belajar komputer..alhamdulillah programnya menarik, microsoft excel yang memang saya pun kurang pandai menggunakannya..bila dah belajar dua hari kat kursus tu barulah nampak betapa mudahnya hidup jika kita pandai guna excel...memang menakjubkan otak orang yang reka program ni..tapi lebih2 lagilah heBATnya pencipta yang mencipta otak tersebut..masyaallah, subhanallah...kerdil rasanya diri insan jika dibandingkan dengan allah yang Maha Bijaksana lagi Hakeem...Allahu Akbar!

children dayout


ada banyak chalet murah2 kat dalam ni

landak..spesis binatang yang ammar tak pernah kenal

seronok sangat dapat tengok kelip2 dlm gelap, cantik masyaallah macam lampu kelip2 kat pokok2..gambar tak boleh snap..salah coz akan takutkan kelip2

time2 free hujung minggu adalah amat berharga bagiku sekarang...sejak dua menjak duduk malaysia di asyik je kena outstation..dah le ujung minggu sibuk menyiapkan rumah sebelum ditinggalkan seminggu, tu yang bila ada masa bawak la si ammar n amer ke kuala selangor melihat kelip-kelip dan binatang yang pelik2 kat taman alam kuala selangor, naik bukit malawati bermain dengan monyet, jogging sekitar nature park, naik tren dll..seronokla budak2 dapat lihat keindahan ciptaan allah, menghargai dan memuji kebesaran pencipta..